ဒီတပါတ္ ဟင္းခ်က္နည္းကေတာ့ .......
ထုပ္ထုပ္ေလးနဲ ့စားလို ့ေကာင္းတဲ့ ခံုးၾကက္သြန္ေပါင္း ပင္လယ္စာဟင္းခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။ လုပ္ရတာလြယ္ကူ အခ်ိန္ကုန္သက္သာျပီး စားလို ့လည္းေကာင္းလို ့
က်မရဲ့ လုပ္နည္းေလးကို မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။ အားလံုးေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ ။
- ခံုးေကာင္ေလးမ်ား 470 g (City Mart တြင္ရႏိုင္သည္)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္(ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါ)
- ဆား အနည္းငယ္
- Olive oil(with Garlic) 2 tb sp (City Mart တြင္ရႏိုင္သည္)
- နံနံေစ့မွဳန္ ့ 1 tsp (City Mart တြင္ရႏိုင္သည္)
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ 2 tb sp
- ပ်ားရည္ အနည္းငယ္
- ဂ်င္း လက္တဆစ္ (ျခစ္ေပးထားရန္)
- သံပုရာသီး တစ္စိပ္
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ အနည္းငယ္
- ေရသန္ ့ အနည္းငယ္
ခံုးၾကက္သြန္ျဖဴေပါင္း |
ပထမဆံုး ခံုးေကာင္ေလးမ်ားကို ခြာလိုက္ပါ။ အခံြႏွင့္ကပ္ေနေသာခံုးသားကို ရေအာင္ခြာရပါမည္။ အသားပါတဲ့တဖက္ကိုယူပီးလွ်င္ေရျဖင့္ သန္ ့ရွင္းစြာေဆးေၾကာေပးပါ။
အခံြခြာေနစဥ္ ေပါင္းမည့္အိုးကို အရင္တည္ထားပါ။ ျပီးလွ်င္ ခံုးေကာင္ေလးမ်ားကို ေပါင္းအိုးတြင္ စီထားပါ။ ေတာက္ေတာက္စင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကို ခံုးေကာင္ေလးတစ္ေကာင္စီတြင္ အနည္းငယ္စီ ထည့္လိုက္ပါ။ ထို ့ေနာက္ ဆား အနည္းငယ္ (ပါသည္ဆိုရံုေလးသာထည့္ပါ) ၊ Olive oil(with Garlic) 1 tb sp ကိုလည္း ခံုးေကာင္ ေလးမ်ားေပၚတြင္ မွ်ျပီးထည့္ေပးပါ။ ေပါင္းမည့္ ေရေႏြး
ပြက္ပြက္ ဆူမွသာ ေပါင္းေပးပါ။ ၁၅ မိနစ္ခန္ ့ေပါင္း ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္ျပားတြင္ စီထားကာ ခံုးေကာင္းေလးမ်ားေပၚ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ေလးမ်ားထည့္ လိုက္ပါ။
ခံုးၾကက္သြန္ျဖဴေပါင္းအတြက္ေဆာ့စ္ |
နံနံေစ့မွဳန္ ့ |
|
ခံုးေကာင္ေလးမ်ား ေပါင္းေနစဥ္ ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ထားပါမယ္။ ေဆာ့စ္ျပလုပ္ရန္ ဇလံုငယ္ေလးတခုတြင္
ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ၊ နံနံေစ့မွဳန္ ့ ၊ Olive oil(with Garlic) 1 tb sp ၊ ဂ်င္း ၊ ပ်ားရည္ ၊ သံပုရာသီး ၊ ေရသန္ ့တို ့ကိုေရာေႏွာျပီး သမေအာင္ေမႊလိုက္ပါ။ အရသာ အေပါ့အငံျမည္းျပီး ခံုးေကာင္ေလးမ်ား စီထားတဲ့ ပန္းကန္ေပၚေလာင္းခ်ျပီး ထုပ္ထုပ္ေလးနဲ ့စားလို ့ေကာင္းတဲ့ ခံုးၾကက္သြန္ေပါင္း ပင္လယ္စာဟင္းေလး သံုးေဆာင္လို ့ရပါျပီရွင္ ။
ခံုးၾကက္သြန္ျဖဴေပါင္း |
ဒီဟင္းေလးလဲမဆိုဘူး ၿမနၿပီးစားေကာင္းမယ္႔ပံုေလး
ReplyDeleteThank you,sis,Evy.
Delete