မဂၤလာရွိတဲ့နံနက္ခင္းမွာ နံနက္စာအျဖစ္ ေကာက္ညင္းေပါင္းစားတာဟာ က်မငယ္ငယ္ကတည္းက အျမဲစားေနက် နံနက္စာေလးျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။ ဒီတေခါက္မွာလည္း စားေနက် ေကာက္ညင္းေပါင္းရိုးရိုးကို
အခ်ိဳေလး စမ္းေပါင္း ၾကည့္တာ စားရတာ အဆင္ေျပလို ့ လုပ္နည္းေလးမွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။ သားသတ္လြတ္ စားေနတဲ့ ခ်စ္မိတ္ေဆြမ်ားလည္း လုပ္စားႏိုင္ပါတယ္။ ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ ။
လိုအပ္တာေလးေတြကေတာ့
- ထိုင္းေကာက္ညင္းဆန္ (rice cooker) ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၄ ခြက္
- ပဲဆီ 2 tb sp
- ဆား 1 tsp
- ခရုဆီ 2 tb sp
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ 4 tb sp
- နံနံေစ့မွဳန္ ့ 2 tb sp
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္ ့ 1 tsp
- နာနတ္ပြင့္ 5 ပြင့္
- သၾကား 1 t sp
- ပုဇြန္ေျခာက္ (ေရေဆးထားပါ) အနည္းငယ္
အရင္ဆံုး ေကာက္ညင္းဆန္ကို ည ကတည္းက ေရစိမ္ထားလိုက္ပါ။ ေနာက္တေန ့ နံနက္ေရာက္လွ်င္ ေရစစ္ထားပါ။ ျပီးလွ်င္ ပဲဆီ ၊ ဆား ၊ ခရုဆီ ၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ၊ နံနံေစ့မွဳန္ ့ ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္ ့ ၊ နာနတ္ပြင့္ ၊ သၾကား ၊ ပုဇြန္ေျခာက္တို ့ကို ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊလိုက္ပါ။
( သားသတ္လြတ္စားခ်င္လွ်င္ ပုဇြန္ေျခာက္ကိုမထည့္ပဲ ခ်က္ႏိုင္ပါသည္။ )
ေကာက္ညင္းဆန္ကို(၁)နာရီ ႏွပ္ထားပါ။ ျပီးလွ်င္ ေပါင္းလို ့ရပါျပီ။ ၁ နာရီခန္ ့ေပါင္းေပးပါ။
သိပ္မက်က္ေသးလွ်င္ ေရနည္းနည္းေတာက္ျပီး နာရီ၀က္ခန္ ့ထပ္ေပါင္းေပးပါ။
ေပါင္းသည့္ၾကာခ်ိန္မွာ ေကာက္ညင္း အမ်ဳိးအစားေပၚ မူတည္ပါသည္။
ေကာက္ညင္းဆန္ကို(၁)နာရီ ႏွပ္ထားပါ။ ျပီးလွ်င္ ေပါင္းလို ့ရပါျပီ။ ၁ နာရီခန္ ့ေပါင္းေပးပါ။
သိပ္မက်က္ေသးလွ်င္ ေရနည္းနည္းေတာက္ျပီး နာရီ၀က္ခန္ ့ထပ္ေပါင္းေပးပါ။
ေပါင္းသည့္ၾကာခ်ိန္မွာ ေကာက္ညင္း အမ်ဳိးအစားေပၚ မူတည္ပါသည္။
နံနက္စာ ေကာက္ညင္းအခ်ိဳေပါင္း |
ရွယ္ပဲ ခမ္းေရ သိပ္ၾကိုက္တယ္
ReplyDeleteေက်းဇူးပါ စုေရ...ခမ္းလည္းသိပ္ၾကိဳက္တယ္
ReplyDelete