ငွက္ေပ်ာဂ်ံဳပူတင္းအတြက္
လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီး ၇ လံုး
ၾကက္ဥ ၃ လံုး
ဂ်ဳံ 1 cup
ႏြားႏို
့ ½ cup
မာဂ်ရင္း အနည္းငယ္
သၾကား ¼ cup |
ငွက္ေပ်ာသီးကို အရွည္ေလးမ်ား လွီးထားပါ
|
မာဂ်ရင္းထည့္ထားေသာပန္းကန္းငယ္ကို ပြက္ပြက္ဆူသည့္ေရထည့္ထားေသာ ပန္းကန္လံုးတြင္ အရည္ေပ်ာ္သြားေအာင္ခဏစိမ္ထားပါ။ ပူတင္းေပါင္းရန္အတြက္ အိုးကိုေရထည့္ျပီးတည္ထားပါ။ |
ေပါင္းမည့္ခြက္ေလး(က်မ
စတီးခြက္ငယ္ေလးကိုသံုးထားပါတယ္)ကို မာဂ်ရင္း သုပ္ေပးပါ။
ထို ့ေနာက္ မုန္
့ႏွစ္ရည္တ၀က္ေလာင္းထည့္ျပီးငွက္ေပ်ာသီးတ၀က္ကို စီထည့္လိုက္ပါ။
|
အေအးခံျပီးလွ်င္ အရသာရွိတဲ့ ငွက္ေပ်ာဂ်ံဳပူတင္း
ခ်ိဳစိမ့္ေလး ကို ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ေရေႏြးၾကမ္း ေကာ္ဖီ လက္ဖက္ရည္ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ တို
့နဲ ့သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
|
အရသာရွိတဲ့ ငွက္ေပ်ာဂ်ံဳပူတင္း ခ်ိဳစိမ့္ေလး |
ေကာင္းလိုက္တာ ခမ္းေရ
ReplyDeleteThanks a lot,Su yay :)
DeleteYummy! want to eat :)
ReplyDeleteThanks a lots,Dar ! Want to treat you ja :)
Deleteအသစ္ေလးတြ တင္တုိင္းသိရေအာင္လုိ႔လင္႔ပါခ်ိပ္ထားလုိက္ပါတယ္ေနာ္.....
ReplyDeleteအစားေသာက္ ကုိ ကိယ္တုိင္ခ်က္ရတာစိတ္၀င္စားလုိ႔ပါ