Monday, July 30, 2012

၀က္သားမုန္ညင္းခ်ဥ္ေၾကာ္

ဒီဟင္းေလး ဟာ ထမင္းပူပူေလးနဲ ့တဲြစားလိုက္ရင္ က်မအတြက္ေတာ့ ဘာမွထပ္မလိုေတာ့ဘူး။ ထမင္းအင္မတန္ျမိန္ေစပါတယ္။ က်မ ေတာင္ၾကီးေရာက္မွ ေဒၚေလးရဲ့ အိမ္မွာ ပထမဆံုးစားဖူးခဲ့ပါတယ္။ ရွမ္းထမင္းဟင္းဆိုင္ေတြမွာေတာ့ အျမဲေတြ ့ရတဲ့ ဟင္းေလးတမ်ိဳးေပါ့။ ဒီဟင္းေလးဟာ ခ်က္ရတာ လြယ္ကူျပီး က်မရဲ့ နည္းေလးကို မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။ ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ။



၀က္သားမုန္ညင္းခ်ဥ္ေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္တာေလးကေတာ့
၀က္သား(ၾကက္သားနဲ ့လည္းခ်က္ႏိုင္ပါတယ္)    ပန္းကန္လံုး တလံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး                              တလံုး
ဥနီ                                         တ ဥ
ၾကက္သြန္နီ                             ၁ ဥ

မုန္ညင္းခ်ဥ္ေလးေတြကို အပိုင္းငယ္ေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္ လွီးထားပါ။
ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခန္ ့ကို အပူေပးျပီး ၀က္သာကိုအရင္ေၾကာ္ေပးပါ။
 ၾကက္သြန္နီထည့္ေၾကာ္ပါ။ ဆား အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ အနံ ့ေလးေမႊးလာလွ်င္ ဥနီႏွင့္
မုန္ညင္းခ်ဥ္တို ့ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။ အသားမွဳန္ ့ 1 tsp ထည့္ပါ။ ေရအနည္းငယ္ ထည့္ျပီး
ခဏအုပ္ထားပါ။ ေရခမ္းသြားလွ်င္ အရသာေပါ့အငံ ျမည္း ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ေမႊျပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။


ထမင္းျမိန္ေစတဲ့ ၀က္သားမုန္ညင္းခ်ဥ္ေၾကာ္

2 comments:

  1. ခမ္းေရ စားသြားျပီေနာ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. စားေနာ္ စုေရ..ခမ္း သိပ္ၾကိဳက္တာ

      Delete