ဒီတပါတ္က်မ ရွမ္းအစားအစာတခုျဖစ္တဲ့ မုန္ညင္းေစာဟင္းရည္ လုပ္နည္းေလးကို မွ်ေ၀ခ်င္ပါတယ္။ လုပ္နည္းေလးက ေရးထားတာၾကာျပီျဖစ္ပါတယ္။ လုပ္ရတာ လြယ္ကူတဲ့အတြက္ ခ်စ္မိတ္ေဆြမ်ား ရဲ့အိမ္မွာ အလြယ္တကူလုပ္စားႏိုင္တဲ့ ဟင္းရည္ေလးတမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ဒီဟင္းရည္ေလးကို ပဲပုပ္အစပ္ေၾကာ္နဲ ့တဲြစားရင္ အရမ္းလိုက္ဖက္ပါတယ္။ အားလံုးေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ။
မုန္ညင္းေစာ
မုန္ညင္း ၁ စည္းခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃ လံုး
ၾကက္သြန္နီၾကီး ၁ ဥ
၀က္ရိုး ၂၅ က်ပ္သား
မန္က်ည္းမွည့္ အရည္ အနည္းငယ္(အခ်ိဳၾကိဳက္လွ်င္ မန္က်ည္းအစား ၾကံသကာထည့္ၾကသည္)
ျငဳတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္
နံနံပင္ အနည္းငယ္
ဆား အနည္းငယ္
ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
အသားမွဳန္ ့ (ၾကိဳက္လွ်င္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ဇြန္း)
ျငဳတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္
နံနံပင္ အနည္းငယ္
ဆား အနည္းငယ္
ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
အသားမွဳန္ ့ (ၾကိဳက္လွ်င္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ဇြန္း)
မုန္ညင္းကို သန္ ့စင္စြာေဆးေၾကာျပီး.၂ လက္မ အရြယ္ လွီးျပီး ခ်က္မည့္အိုးထဲ ထည့္ထားပါ...ခရမ္းခ်ဥ္းသီးန ဲ ့ၾကက္သြန္နီတို ့ကိုလည္း ေတာက္ေတာက္စင္း(သို ့)ၾကိတ္ထည့္လိုက္ပါ...၀က္ရိ ုး ၊ ဆီ ၊ ဆား တို ့ကိုထည့္ျပီး....လံုးခ်က္လိ ုက္ပါ.....အနံ ့ေမႊးလာျပီး ေရခန္းသြားလွ်င္....ေရျမဳပ္ ရံုျဖည့္ျပီး (.ေရခန္းလွ်င္ေရထပ္ျဖည့္ပါ) မုန္ညင္းနဲ ့၀က္ရိုးေတြ ႏူးလာသည္အထိမီးေအးေအးနဲ ့တည္ထားပါ...ႏူးလာလွ်င္ မန္းက်ည္းမွည့္အရည္လိုသေလာက ္ထည့္လိုက္ပါ...အရသာအေနေတာ္ လွ်င္...အိုးခ်ကာ..ျငဳတ္သီး စိမ္းနဲ ့နံနံပင္အုပ္ျပီး...သံုးေဆာ င္ႏိုင္ပါျပီ...
ဗိုက္ဆာသြားၿပီ ညီမေလးေရ...း)
ReplyDeleteBe my guest,sis, Chaw Su :)
Delete