သမီးေလးက ေက်ာက္ေက်ာ အရမ္းၾကိဳက္တာမို ့သူ ့ကိုခဏခဏလုပ္ေကြ်းျဖစ္ပါတယ္။
ကေလးအတြက္ အုန္းႏုိ ့အစား ႏြားႏို ့ကိုသံုးထားပါတယ္။
အုန္းႏို ့နဲ ့မတည့္တဲ့ ခ်စ္မိတ္ေဆြမ်ားအတြက္ လည္း အဆင္ေျပေစပါတယ္။
ကေလးကို အခ်ိဳသိပ္မစားေစခ်င္တာေၾကာင့္ က်မ အခ်ိဳေလ်ာ့ထည့္ထားပါတယ္။
ကေလးေကာ လူၾကီးေကာ စားရတာ အဆင္ေျပတဲ့အတြက္ က်မရဲ့ လုပ္နည္းေလးကိုမွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။
|
ႏြားႏို ့ေက်ာက္ေက်ာအတြက္ လိုအပ္တာေလးကေတာ့
ႏြားႏို ့(မလိုင္ထုတ္ျပီး) 4 cups
သၾကား 2 1/2 tb sp
တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္ ့ 3 tsp
ပထမဆံုး ႏြားႏို ့ထဲ သၾကားထည့္ျပီး ပြက္ေအာင္အရင္ၾကိဳပါ။ ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ မီးေလ်ာ့ျပီး ေရအနည္း ငယ္ေဖ်ာ္ ထားတဲ့ ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္ ့ကို ထည့္ျပီး ေ၀မက်ေအာင္ ခဏခဏေမႊေပးပါ။ ၁၀ မိနစ္ခန္ ့ ၾကိဳျပီးလွ်င္ ႏွစ္သက္ရာ ခြက္မွာ အေအးခံထားပါ။ ခဲသြားလွ်င္ ခ်ိဳခ်ိဳစိမ့္စိမ့္ေလးနဲ ့စားလို ့ေကာင္းတဲ့ ႏြားႏို ့ေက်ာက္ေက်ာ အခ်ိဳပဲြေလးကို သံုးေဆာင္လို ့ရပါျပီ။
|
|
တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္ ့ထုပ္
|
e
ReplyDeletethank you firends
ReplyDeleteေက်းဇူး firends
ReplyDelete