က်မ ထိုင္းနယ္စပ္ျမိဳ ့မွာ စားဖူးခဲ့တဲ့ ငွက္ေပ်ာေၾကာ္ကို ခုထိအရသာမေမ့ႏိုင္ခဲ့ပါ။ တေန ့က်ရင္ လုပ္စားျဖစ္ေအာင္လုပ္မယ္လို ့အားခဲထားရာကေန ဒီေန ့မွ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ က်မတို ့စားေနက် ငွက္ေပ်ာေၾကာ္ထက္ကို အရသာ တမူထူးျခားျပီး အုန္းႏို ့ၾကိဳက္သူ ခ်စ္မိတ္ေဆြမ်ားအတြက္ က်မရဲ့နည္းေလးကို မွ်ေ၀ခ်င္ပါတယ္။
4oo ml အုန္းႏို ့တစ္ဗူး |
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီး ၉ လံုး ကို အခံြႏြာထားပါ |
ႏွမ္းအျဖဴ နဲ ့အနက္ အနည္းငယ္ |
ဂ်ံဳမွဳန္ ့ 1 1/2 cup
|
ငွက္ေပ်ာသီးေလးမ်ား မုန္ ့ႏွစ္ရည္မွာ ႏွစ္ျပီး ဆီမ်ားမ်ားႏွင့္ ေၾကာ္ပါ။ ႏွစ္ဖက္လံုး ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ။ |
ေၾကာ္ျပီးတဲ့ငွက္ေပ်ာသီးကို ထက္ျခမ္းျခမ္းလိုက္ပါတယ္ |
အရသာရွိတဲ့ ထိုင္းစတိုင္ ငွက္ေပ်ာေၾကာ္
|
အရသာရွိလိုက္မယ့္ ျဖစ္ျခင္း...ေျပာရင္းနဲ႔စားခ်င္လာျပီ...သူငယ္ခ်င္းေရ..
ReplyDeleteEnjoy,my friend,Shwe Minn Tharr.Thanks for visiting :D
ReplyDeleteသမီးကိုေၾကာ္ေက်ြးမယ္ခမ္းေရ
ReplyDeletePls try Su yay.My daughter loves it too :)
Deleteစားခ်င္စရာေလးခမ္းေရ
ReplyDeleteThank you,sis,Evy.
Delete