မဂၤလာပါရွင္......ဒီေန ့ရိုးရိုးေလးနဲ ့ စားလို ့ေကာင္းတဲ့ သားသတ္လြတ္ မွိဳထမင္းသုပ္ေလးအေၾကာင္း ကိုမွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။ ခုလိုမိုးရာသီခ်ိန္ခါမွာ မွိဳေတြေပါမ်ားလို ့ခဏခဏ၀ယ္စားျဖစ္ပါတယ္။ မိွဳေၾကာ္ ေတြလည္း ေဒၚေလးဆီက ခဏခဏလက္ေဆာင္ရတာနဲ ့အဲဒီမွိဳေၾကာ္ေလးကို တခုခုလုပ္စား ဖို ့
စဥ္းစားရင္း မွိဳထမင္းသုပ္လုပ္ျဖစ္သြားခဲ့ပါတယ္။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလးနဲ ့စားရတာ အဆင္ေျပလို ့ လုပ္နည္းကို မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။ အားလံုးေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ ။ ။
ေဒၚေလးဆီက လက္ေဆာင္ရတဲ့ မွိဳေၾကာ္ |
မွိဳထမင္းသုပ္ သုပ္ျပီး |
အဆင္သင့္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီရွင္ |
မွိဳထမင္းသုပ္အတြက္လိုအပ္တာေလးေတြကေတာ့
- ထမင္းျဖဴ တရုတ္ပန္းကန္လံုး ၁ လံုး
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ 1 tb sp
- သံပုရာသီး တစ္စိတ္
- မွိဳေၾကာ္ အနည္းငယ္
- မွိဳေၾကာ္ဆီ အနည္းငယ္
- ငရုတ္သီးဆီခ်က္ အနည္းငယ္
ထမင္းသုပ္ႏွင့္တဲြဖက္စားရန္ ငရုတ္သီးစိမ္း ၂ ေတာင့္ ၊ ဥနီႏုႏုေလး ၁ ဥ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁ လံုး ၊ မုန္ညင္းျဖဴ ၁ ရြက္ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ ဥ ၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ သံပုရာသီး ၁ ခ်ပ္ တို ့လိုအပ္ပါတယ္။
ပထမဆံုး ထမင္းျဖဴကို ဇလံုေလးတခုထဲမွာထည့္ျပီး ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ၊ သံပုရာသီး ၊ မွိဳေၾကာ္ႏွင့္ဆီ ၊ ငရုတ္သီးဆီခ်က္ တို ့ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္လက္အိပ္ေလးစြပ္ျပီး သမေအာင္ႏွယ္လိုက္ပါ။ အရသာ အေပါ့အငံျမည္းျပီး သန္ ့စင္စြာေဆးေၾကာထားတဲ့ ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ ဥနီႏုႏုေလး ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး မုန္ညင္းျဖဴ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ သံပုသီးခ်ပ္ေလးနဲ ့တဲြဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီရွင္ ။ ။
No comments:
Post a Comment