Wednesday, August 15, 2012

ႏြားႏို ့ ေက်ာက္ေက်ာ

သမီးေလးက ေက်ာက္ေက်ာ အရမ္းၾကိဳက္တာမို ့သူ ့ကိုခဏခဏလုပ္ေကြ်းျဖစ္ပါတယ္။
 ကေလးအတြက္ အုန္းႏုိ ့အစား ႏြားႏို ့ကိုသံုးထားပါတယ္။ 
အုန္းႏို ့နဲ ့မတည့္တဲ့ ခ်စ္မိတ္ေဆြမ်ားအတြက္ လည္း အဆင္ေျပေစပါတယ္။
ကေလးကို အခ်ိဳသိပ္မစားေစခ်င္တာေၾကာင့္ က်မ အခ်ိဳေလ်ာ့ထည့္ထားပါတယ္။ 
 ကေလးေကာ လူၾကီးေကာ စားရတာ အဆင္ေျပတဲ့အတြက္ က်မရဲ့ လုပ္နည္းေလးကိုမွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။ 

ႏြားႏို ့ေက်ာက္ေက်ာအတြက္ လိုအပ္တာေလးကေတာ့


ႏြားႏို ့(မလိုင္ထုတ္ျပီး)                               4 cups
သၾကား                                                 2 1/2 tb sp
တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္ ့            3 tsp


ပထမဆံုး ႏြားႏို ့ထဲ သၾကားထည့္ျပီး ပြက္ေအာင္အရင္ၾကိဳပါ။ ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ မီးေလ်ာ့ျပီး ေရအနည္း ငယ္ေဖ်ာ္ ထားတဲ့  ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္ ့ကို ထည့္ျပီး ေ၀မက်ေအာင္ ခဏခဏေမႊေပးပါ။ ၁၀ မိနစ္ခန္ ့ ၾကိဳျပီးလွ်င္ ႏွစ္သက္ရာ ခြက္မွာ အေအးခံထားပါ။  ခဲသြားလွ်င္ ခ်ိဳခ်ိဳစိမ့္စိမ့္ေလးနဲ ့စားလို ့ေကာင္းတဲ့ ႏြားႏို ့ေက်ာက္ေက်ာ အခ်ိဳပဲြေလးကို သံုးေဆာင္လို ့ရပါျပီ။

 

တယ္လီဖုန္းတံဆိပ္ေက်ာက္ေက်ာမွဳန္ ့ထုပ္



3 comments: