Tuesday, July 17, 2012

ငွက္ေပ်ာဂ်ံဳပူတင္း

သမီးေလးက ငွက္ေပ်ာသီးၾကိဳက္လို ့ သူ ့ကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္ေပးျဖစ္ပါတယ္။ ျပီးခဲ့တဲ့အေခါက္က ထိုင္းစတိုင္ ငွက္ေပ်ာေၾကာ္လုပ္ျဖစ္ျပီး ဒီတေခါက္မွာေတာ့ ငွက္ေပ်ာဂ်ဳံပူတင္းေလး လုပ္ျဖစ္ပါတယ္။ကေလးအတြက္ေကာ လူၾကီးအတြက္ေကာ စားလို ့အဆင္ေျပတဲ့ အခ်ိဳပဲြေလးျဖစ္တဲ့အတြက္
 က်မရဲ့ လုပ္နည္းေလးကို မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။  
အားလံုးေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ။


ငွက္ေပ်ာဂ်ံဳပူတင္းအတြက္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီး            ၇ လံုး
ၾကက္ဥ                       ၃ လံုး
ဂ်ဳံ                             1 cup
ႏြားႏို ့                         ½ cup
မာဂ်ရင္း                      အနည္းငယ္
သၾကား                       ¼ cup

 ငွက္ေပ်ာသီးကို  အရွည္ေလးမ်ား လွီးထားပါ

မာဂ်ရင္းထည့္ထားေသာပန္းကန္းငယ္ကို  ပြက္ပြက္ဆူသည့္ေရထည့္ထားေသာ
 ပန္းကန္လံုးတြင္ အရည္ေပ်ာ္သြားေအာင္ခဏစိမ္ထားပါ။
 ပူတင္းေပါင္းရန္အတြက္ အိုးကိုေရထည့္ျပီးတည္ထားပါ။

ဂ်ံဳ ၊ ႏြားႏို ့ ၊ ေခါက္ထားသည့္ၾကက္ဥ သၾကားတို ့ကိုသမေအာင္ ေသခ်ာေမႊေပးပါ။
(အခ်ိဳၾကိဳက္လွ်င္ သၾကားပိုထည့္လို ့ရပါတယ္။ က်မကေတာ့ အခ်ိဳေလ်ာ့ထားပါတယ္။ )
မွဳန္ ့သားပိုမိုႏူးညံ့ေအာင္ေသခ်ာေမႊေပးရပါမည္။
 ျပီးလွ်င္ မာဂ်ရင္း  5 tsp ထည့္ျပီး သမေအာင္ ထပ္ေမႊေပးပါ။

ေပါင္းမည့္ခြက္ေလး(က်မ စတီးခြက္ငယ္ေလးကိုသံုးထားပါတယ္)ကို မာဂ်ရင္း သုပ္ေပးပါ။
ထို ့ေနာက္ မုန္ ့ႏွစ္ရည္တ၀က္ေလာင္းထည့္ျပီးငွက္ေပ်ာသီးတ၀က္ကို စီထည့္လိုက္ပါ။ 

ေပါင္းဖို ့အဆင့္ျဖစ္ပါျပီ။ (ေပါင္းမည့္ေရအိုး ပြက္ပြက္ဆူလာမွသာ ေပါင္းရပါမည္။)
ပထမ အလႊာကို 15 မိနစ္ခန္ ့ေပါင္းျပီး က်န္ရွိတဲ့ မုန္ ့ႏွစ္ရည္နဲ ့ငွက္ေပ်ာသီးေတြကို 
ပထမ အလႊာအတိုင္းေလာင္းထည့္ပါ။  က်န္ရွိေနတဲ့ မာဂ်ရင္း ကို မုန္ ့ႏွစ္ရည္အေပၚယံ 
နဲ ့ေဘးဖက္မွာ ဇြန္းေလးနဲ ့တျဖည္းျဖည္းခ်င္းေလာင္းထည့္ပါ။
 ေနာက္ထပ္ မိနစ္ ၃၀ ခန္ ့ေပါင္းေပးပါ။

 အေအးခံျပီးလွ်င္ အရသာရွိတဲ့ ငွက္ေပ်ာဂ်ံဳပူတင္း ခ်ိဳစိမ့္ေလး ကို ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ေရေႏြးၾကမ္း ေကာ္ဖီ လက္ဖက္ရည္ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ တို ့နဲ ့သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။ 

အရသာရွိတဲ့ ငွက္ေပ်ာဂ်ံဳပူတင္း ခ်ိဳစိမ့္ေလး

5 comments:

  1. ေကာင္းလိုက္တာ ခမ္းေရ

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Thanks a lots,Dar ! Want to treat you ja :)

      Delete
  3. အသစ္ေလးတြ တင္တုိင္းသိရေအာင္လုိ႔လင္႔ပါခ်ိပ္ထားလုိက္ပါတယ္ေနာ္.....
    အစားေသာက္ ကုိ ကိယ္တုိင္ခ်က္ရတာစိတ္၀င္စားလုိ႔ပါ

    ReplyDelete