Monday, August 20, 2012

ေကာက္ညင္းအခ်ိဳေပါင္း

မဂၤလာရွိတဲ့နံနက္ခင္းမွာ နံနက္စာအျဖစ္ ေကာက္ညင္းေပါင္းစားတာဟာ က်မငယ္ငယ္ကတည္းက အျမဲစားေနက် နံနက္စာေလးျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။ ဒီတေခါက္မွာလည္း စားေနက် ေကာက္ညင္းေပါင္းရိုးရိုးကို 
အခ်ိဳေလး စမ္းေပါင္း ၾကည့္တာ စားရတာ အဆင္ေျပလို ့ လုပ္နည္းေလးမွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။ သားသတ္လြတ္ စားေနတဲ့ ခ်စ္မိတ္ေဆြမ်ားလည္း လုပ္စားႏိုင္ပါတယ္။ ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ ။



လိုအပ္တာေလးေတြကေတာ့


  • ထိုင္းေကာက္ညင္းဆန္              (rice cooker) ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၄ ခြက္
  • ပဲဆီ                                    2 tb sp
  • ဆား                                    1 tsp
  • ခရုဆီ                                   2 tb sp
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္             4 tb sp
  • နံနံေစ့မွဳန္ ့                             2 tb sp
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္ ့                  1 tsp
  • နာနတ္ပြင့္                             5 ပြင့္
  • သၾကား                                1 t sp
  • ပုဇြန္ေျခာက္ (ေရေဆးထားပါ)      အနည္းငယ္ 


အရင္ဆံုး ေကာက္ညင္းဆန္ကို ည ကတည္းက ေရစိမ္ထားလိုက္ပါ။ ေနာက္တေန ့ နံနက္ေရာက္လွ်င္ ေရစစ္ထားပါ။ ျပီးလွ်င္ ပဲဆီ ၊ ဆား ၊ ခရုဆီ ၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ၊ နံနံေစ့မွဳန္ ့ ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္ ့ ၊ နာနတ္ပြင့္ ၊ သၾကား ၊ ပုဇြန္ေျခာက္တို ့ကို ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊလိုက္ပါ။                                             
( သားသတ္လြတ္စားခ်င္လွ်င္ ပုဇြန္ေျခာက္ကိုမထည့္ပဲ ခ်က္ႏိုင္ပါသည္။ )   
ေကာက္ညင္းဆန္ကို(၁)နာရီ ႏွပ္ထားပါ။ ျပီးလွ်င္ ေပါင္းလို ့ရပါျပီ။ ၁ နာရီခန္ ့ေပါင္းေပးပါ။
သိပ္မက်က္ေသးလွ်င္  ေရနည္းနည္းေတာက္ျပီး နာရီ၀က္ခန္ ့ထပ္ေပါင္းေပးပါ။
 ေပါင္းသည့္ၾကာခ်ိန္မွာ ေကာက္ညင္း အမ်ဳိးအစားေပၚ မူတည္ပါသည္။ 

နံနက္စာ ေကာက္ညင္းအခ်ိဳေပါင္း

2 comments:

  1. ရွယ္ပဲ ခမ္းေရ သိပ္ၾကိုက္တယ္

    ReplyDelete
  2. ေက်းဇူးပါ စုေရ...ခမ္းလည္းသိပ္ၾကိဳက္တယ္

    ReplyDelete