Sunday, July 8, 2012

ထိုင္းစတိုင္ ငွက္ေပ်ာေၾကာ္


က်မ ထိုင္းနယ္စပ္ျမိဳ ့မွာ စားဖူးခဲ့တဲ့ ငွက္ေပ်ာေၾကာ္ကို ခုထိအရသာမေမ့ႏိုင္ခဲ့ပါ။ တေန ့က်ရင္ လုပ္စားျဖစ္ေအာင္လုပ္မယ္လို ့အားခဲထားရာကေန ဒီေန ့မွ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ က်မတို ့စားေနက် ငွက္ေပ်ာေၾကာ္ထက္ကို အရသာ တမူထူးျခားျပီး အုန္းႏို ့ၾကိဳက္သူ ခ်စ္မိတ္ေဆြမ်ားအတြက္ က်မရဲ့နည္းေလးကို မွ်ေ၀ခ်င္ပါတယ္။



4oo ml အုန္းႏို ့တစ္ဗူး


ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီး ၉ လံုး ကို အခံြႏြာထားပါ


ႏွမ္းအျဖဴ နဲ ့အနက္ အနည္းငယ္


ဂ်ံဳမွဳန္ ့ 1 1/2 cup
အုန္းႏို ့1 1/2cup
ေရသန္ ့ 1/2 cup
သၾကား 1 tsp
ဆား အနည္းငယ္
ႏွမ္းအျဖဴနဲ ့အနက္ တို ့အားလံုးကို သမေအာင္ႏွယ္လိုက္ပါ။

 

ငွက္ေပ်ာသီးေလးမ်ား မုန္ ့ႏွစ္ရည္မွာ ႏွစ္ျပီး ဆီမ်ားမ်ားႏွင့္ ေၾကာ္ပါ။                                                                       ႏွစ္ဖက္လံုး ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ။


ေၾကာ္ျပီးတဲ့ငွက္ေပ်ာသီးကို ထက္ျခမ္းျခမ္းလိုက္ပါတယ္


အရသာရွိတဲ့ ထိုင္းစတိုင္ ငွက္ေပ်ာေၾကာ္
 အုန္းႏို ့ရနံ ့သင္းသင္းေလးနဲ ့ခ်ိဳခ်ိဳစိမ့္စိမ့္ေလးရပါျပီ

 

က်န္ေနတဲ့မုန္ ့ႏွစ္ရည္ကို ဗူးမွာက်န္ေနတဲ့အုန္းႏို ့ရည္ေလးထည့္လိုက္ပါတယ္။

ျပီးလွ်င္ သၾကား 3 tsp ထပ္ထည့္ျပီး သၾကားေၾကသြားေအာင္ေမႊလိုက္ပါတယ္။

 ျပီးလွ်င္ မုန္ ့ႏွစ္ရည္ကို မကပ္တဲ့အိုးမွာ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။ 

အရသာရွိျပီး အုန္းႏို ့ရနံ ့သင္းသင္းေလးနဲ ့မုန္ ့အိအိ ခ်ိဳခ်ိဳေလးရပါျပီ။ 


6 comments:

  1. အရသာရွိလိုက္မယ့္ ျဖစ္ျခင္း...ေျပာရင္းနဲ႔စားခ်င္လာျပီ...သူငယ္ခ်င္းေရ..

    ReplyDelete
  2. Enjoy,my friend,Shwe Minn Tharr.Thanks for visiting :D

    ReplyDelete
  3. သမီးကိုေၾကာ္ေက်ြးမယ္ခမ္းေရ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pls try Su yay.My daughter loves it too :)

      Delete
  4. စားခ်င္စရာေလးခမ္းေရ

    ReplyDelete