Monday, July 30, 2012

မုန္ ့လက္ေကာက္

မုန္ ့လက္ေကာက္
က်မ ဟင္းေတြခ်က္တာပို ႏွစ္သက္ေပ်ာ္ရႊင္မိပါတယ္။ ဟင္းေတြေတာ့ သိပ္မခ်က္ျဖစ္ေသးပါဘူး။
မုန္ ့ေလးေတြေတာ့ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ ဒီ တေခါက္ေတာ့ က်မ အၾကိမ္ၾကိမ္ အခါခါ လုပ္ၾကည့္ျပီး အဆင္ေျပလာတဲ့ မုန္ ့လက္ေကာက္ေလး ရဲ့ နည္းေလးကို မွ်ေ၀ခ်င္ပါတယ္။ ဒီမုန္ ့ေလးစလုပ္တုန္းက ဆို မာမာသြားလို ့အဆင္မေျပမွဳေတြ ျဖစ္ခဲ့ရပါတယ္။
မုန္ ့လက္ေကာက္ကိုေတာ့ ျမန္မာလူမ်ိဳးတိုင္းနဲ ့ရင္းႏွီးျပီသားပါေနာ္။


မုန္ ့လက္ေကာက္နဲ ့တို ့စားဖို ့ၾကံသကာခဲေလးပါ။ ထန္းလ်က္ခဲေလးေတြသံုးလည္းရပါတယ္။
ၾကံသကာရည္ေလးနဲနဲျပစ္လာလွ်င္ ခ်ျပီးအေအးခံထားပါ။

ၾကံသကာခဲေလးကို ေရျမဳပ္ရံုထည့္ျပီး အိုးတလံုးမွာ မီးအေနေတာ္နဲ ့ၾကိဳထားပါတယ္

မုန္ ့လက္ေကာက္လုပ္ဖို ့ လိုအပ္တဲ့ ေကာက္ညင္းဆန္မွဳန္ ့ပါ

ေကာက္ညင္းဆန္မွဳန္ ့  2 cups
ေရသန္ ့               1 cup
ႏွမ္းနက္ေလးမ်ား            အနည္းငယ္

ေရသန္ ့ကို တျဖည္းျဖည္းခ်င္း ထည့္ျပီး ခပ္နာနာေလးႏွယ္ေပးပါ။
လက္မွာ မကပ္ေတာ့ရင္ရပါျပီ။ ႏွယ္ျပီးျပီးခ်င္ ေၾကာ္ေပးရပါမယ္။

ၾကက္ဥတလံုး ရဲ့အကာ ကိုယူျပီး မုန္ ့ေလးကိုႏွစ္ဖက္စလံုးႏွစ္ေပးပါ။ မုန္ ့မေပါက္ေစရန္ျဖစ္ပါတယ္။

မုန္ ့ေလးကို မီးအေနေတာ္ေလးႏွင့္ sec. အနည္းငယ္ေၾကာ္ေပးပါ။ 
ႏွစ္ဖက္စလံုး အ၀ါေရာင္းေလးသန္းလာလွွ်င္္ ဆယ္လို ့ရပါျပီ။

ႏူးညံ့ျပီး အရသာရွိတဲ့ မုန္ ့လက္ေကာက္ေလးရပါျပီ


6 comments:

  1. ေကာင္းလုုိက္တာ ေနာ္ ေနာက္မွ လုုပ္စားၾကည့္အုုံးမယ္ shan yay

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါ ခ်စ္မေရ

      Delete
  2. ၾကိုက္တယ္ ခမ္းေရ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါ စုေရ..စားေနာ္

      Delete